Vragen en antwoorden treinvrije weken

geplaatst in: Stationsgebied | 0

Wij kunnen ons voorstellen dat het werk in het stationsgebied deze twee weken vragen oproept. Natuurlijk kunt u daarvoor altijd rechtstreeks contact opnemen met NS en ProRail. Maar als extra service hebben wij al een aantal vragen en antwoorden op een rij gezet. Bijvoorbeeld over waar de bussen vertrekken. Of hoe u de werkzaamheden kunt volgen. Staat uw vraag er niet bij? Neem gerust contact met ProRail, NS of ons op.

VRAGEN OVER HET VERVOER

Wat zijn de gevolgen van de werkzaamheden van 16 t/m 30 april voor mijn treinreis?

Op het traject Groningen – Hoogeveen rijden NS-bussen in plaats van treinen.Houdt u in ieder geval rekening met een extra reistijd van 15 tot 45 minuten.U kunt uw reis plannen via de NS Reisplanner op ns.nl of de NS Reisplanner Xtra app. In uw reisadvies is een schatting opgenomen van de extra reistijd. Een overzicht van de mogelijke gevolgen van deze werkzaamheden op uw treinreis vindt u op ns.nl/werkzaamheden.

BUSSEN EN ALTERNATIEF VERVOER

Welke bussen vervangen de treinen?

  • NS-Snelbussen – tussen Groningen en Hoogeveen (stoppen niet op Groningen Europapark)
  • NS-Stopbussen – tussen Groningen en Hoogeveen (stoppen niet op Groningen Europapark)
  • Qbuzz-lijn 5 en Arriva-trein – tussen Groningen en Groningen Europapark. Reizigers die zijn ingecheckt bij NS hoeven niet extra in te checken bij Arriva of Qbuzz.
  • Pendelbus – De NS-stopbussen stoppen niet op station Haren, maar bij het verderop gelegen transferium. Tussen het transferium en station Haren rijdt een pendelbusje

Kan ik omreizen met de trein?
Reizigers tussen Groningen en Zwolle kunnen omreizen via Leeuwarden, maar betalen zelf de extra kosten voor het reizen met Arriva

Waar vertrekken de bussen?

Groningen NS-bushalte Stationsplein (voorzijde station)
Groningen Europapark n.v.t.
Haren Stationsplein (voorzijde station)
Assen NS-bushalte Stationsplein
Beilen NS-bushalte Stationslaan
Hoogeveen Stationsplein (voorzijde station)

NS-personeel is aanwezig op de NS-stations om u de weg te wijzen.

VRAGEN OVER HET VERVOERSBEWIJS

Kan ik reizen met mijn OV-chipkaart of e-ticket?
Ja, dat kan. Maakt u gebruik van vervangend vervoer met een bus, dan heeft u een geldig vervoerbewijs nodig. Met een OV-chipkaart reist u dan net zoals met de trein. Bij de start van uw reis checkt u in op het NS-station. Op uw station van bestemming checkt u weer uit.

Ik heb een abonnement en kan nu niet reizen op mijn traject. Krijg ik nu korting?
Nee, er is geen kortingsregeling van toepassing. We zorgen voor vervoer in de vorm van bussen. Aangezien het om geplande werkzaamheden gaat, is hier geen regeling van toepassing.

Ik heb een abonnement op de eerste klas. Krijg ik nu automatisch geld terug?
In principe krijgt u geen geld terug. Bent u het hier niet mee eens, dan kunt u zich melden bij NS Klantenservice met een verzoek om compensatie.

Geldt de regeling “geld terug bij vertraging“?
De regeling “geld terug bij vertraging” is van toepassing. Uitgangspunt vormen de reistijden in de aangepaste Reisplanner waarin de extra reistijd voor de NS-busreis is verwerkt. U krijgt dus geen vergoeding omdat de reis langer duurt dan normaal per trein.

DIVERSE VRAGEN

Kan ik mijn fiets meenemen tijdens de inzet van bussen?
Nee, u kunt uw fiets niet meenemen in de bus. Hier is helaas geen plaats voor.

Kan ik grote bagage, zoals koffers, meenemen tijdens de inzet van bussen?
Ja, koffers kunnen mee in het bagageruim.

Kan ik mijn reis plannen via de Reisplanner en is dit reisadvies betrouwbaar?
Ja, u kunt uw reis plannen via de NS Reisplanner. Hierin is een schatting opgenomen van de extra reistijd waar u rekening mee moet houden voor uw reis in verband met busvervoer. Houdt u in ieder geval rekening met een extra reistijd van 15 tot 60 minuten.

Mindervaliden/rolstoelen
Hiervoor geldt de normale assistentie-verlening. We doen er alles aan om extra hinder te voorkomen. Zo nodig worden ter plaatse extra maatregelen genomen om klanten met een functiebeperking te helpen. Voor meer informatie: bel 030-2357822 of raadpleeg http://www.ns.nl/reisinformatie/reizen-met-een-functiebeperking

HEEFT U ANDERE VRAGEN OVER HET VERVOER OF UW REIS?
Hiervoor kunt u terecht bij de NS:
Telefonisch: 030-751 51 55 NS Klantenservice is dag en nacht bereikbaar
Via Twitter @NS_online
NS Serviceforum: via ns.nl/forum, bij onderwerp Werkzaamheden Assen

VRAGEN OVER DE WERKZAAMHEDEN

Waar vind ik meer informatie over de werkzaamheden?
Bekijk onze Special Sporen in Assen of kijk op de site van ProRail: www.prorail.nl/projecten/station-assen

Ik wil de werkzaamheden graag bekijken. Kan dat?
U kunt het werk vanaf de voetgangersbrug over het spoor bekijken. Er is helaas geen ruimte voor een tribune. Op www.florijnas.com en onze social media vermelden we steeds het laatste nieuws. Op www.prorail.nl/assen staat een schemaatje met de leukst bezienswaardigheden. Ook kunt u het werk bekijken via de webcam: https://webwatch.nu/projecten/strukton.

Hoe kom ik bij het busstation als alle spoorwegovergangen dicht zijn?
U kunt het station dan bereiken via de Roldertunnel. Alle afsluitingen staan altijd ter plaatse aangegeven. U kunt ze ook al hier bekijken.

HEEFT U ANDERE VRAGEN OVER DE WERKZAAMHEDEN?
Heeft u vragen over de werkzaamheden of wilt u een reactie geven? Neem dan contact op met ProRail:
Internet: www.prorail.nl/contact
Telefoon: 0800 – 776 72 45 (gratis). Dat kan doordeweeks tussen 8.00 uur en 18.30 uur en bij noodgevallen of ernstige overlast natuurlijk ook buiten kantoortijden.

OVERIGE VRAGEN
Gaan uw vragen niet over het vervoer of de werkzaamheden? Dan kunt u de gemeente bellen via 14 0592. Of stuur een e-mail naar info@assen.nl