In 2017 heeft ProRail onder de projectnaam ‘Sporen in Assen’ gewerkt aan de sporen, wissels en perrons in Assen. Ook het bouwen en plaatsen van de nieuwe perrontunnel maakte hier deel van uit. Wat is er allemaal vernieuwd:

Sporen en wissels
ProRail heeft de bocht in de sporen richting Groningen aangepast, zodat er in de toekomst met een hogere snelheid overheen gereden kan worden. Ook de oude wissels zijn vervangen om het geluid te verminderen en sneller treinverkeer mogelijk te maken. Verder heeft ProRail de sporen 4 en 5, die al langere tijd niet meer in gebruik zijn, verwijderd.

Perrons
Er is een nieuw perron 1 aangelegd dat  geschikt is voor de Intercity. Dit nieuwe perron sluit veel beter aan op het stationsgebouw en het centrum. Het middenperron – ook wel ‘eilandperron’ – is verbreed en voorzien van bredere trappen en een lift.

Middenperron noordzijde
Middenperron noordzijde

 

Pendeldienst Assen-Groningen
Sinds 1 september 2017 rijden er in de spits twee extra pendeltreinen per uur tussen Assen en Groningen. Om dit mogelijk te maken heeft ProRail een nieuwe wisselverbinding en een extra keerspoor aangelegd.

Perrontunnel
In april 2017 is ook de nieuwe perrontunnel onder het spoor op zijn plek geschoven.