In 2017 is de bouw van het nieuwe station gestart. Het station is in vier lagen gebouwd, zoals in deze doorsnede te zien is.

Onder de grond

Onder de grond bevindt zich een fietsenkelder voor zo’n 2500 fietsen. Vanuit de fietsenkelder komt u met de trap of lift in de stationshal. Ook is er een rechtstreekse doorgang naar de perrontunnel.

fietsenstalling
Fietsenstalling


Dek en hal

Op de fietsenkelder is een dek gebouwd waarop het station rust. Op de begane grond vindt u de stationshal met de winkels. Op de eerste verdieping van de hal is een wachtruimte voor buschauffeurs.

Stationshal
Stationshal


Perrons

Via de trappen en drie liften komt u vanuit de perrontunnel op de drie perrons.

Middenperron noordzijde


Nieuwe ingang Assen-Oost

Aan de achterkant (oostkant) van het station bevindt zich een nieuwe ingang met een lift en trap.

Oostkant van het nieuwe station

 

Dak

Het station heeft een bijzonder dak met een grote, driehoekige luifel die oost en west symbolisch met elkaar verbindt. De luifel wordt gevormd door een houten constructie met transparante delen en een groene rand van sedum eromheen

Luifelconstructie dak

 

Meer informatie

Meer detailinformatie over het ontwerp van station vindt u onder Documenten en Publicaties. Of wandel virtueel door het nieuwe station