assenzuid2Ter hoogte van het TT-circuit is in 2016 een nieuwe snelwegaansluiting gerealiseerd, waarmee een betere en directe ontsluiting van de gebieden links en rechts van de A28 ontstaan is. Over de snelweg is een modern viaduct aangelegd. Een aantal rotondes zorgen bij de op- en afritten voor een goede doorstroming. Om een zichtbare relatie met het TT circuit te leggen zijn de rotondes voorzien van de rood-wit-blauwe kleuren van curbstones.

Werklandschap

Aan de oostzijde van de nieuwe afslag komt het bedrijventerrein Werklandschap Assen Zuid. Hier is volop ruimte om te ondernemen en om duurzaam te groeien. Ook grote bedrijven kunnen zich vestigen in het Werklandschap en profiteren van de goede verbindingen via de A28 en N33.

Het Werklandschap wordt vanwege de huidige markt gefaseerd ontwikkeld. Daarnaast leggen we niet in één keer een heel bedrijventerrein aan, maar telkens een stukje wanneer er een bedrijf zich willen vestigen. Bij het ontwerp van de bedrijven wordt gelet op de inpassing in het bestaande groene landschap. Er zijn diverse mogelijkheden om duurzaam te ondernemen, bijvoorbeeld door het ontwikkelen van een gezamenlijke energievoorziening.