Overcingeltunnel: storten wanden in volle gang

geplaatst in: Stationsgebied | 0

Het storten van de wanden van de Overcingeltunnel is in volle gang. In mei zijn vooral wanddelen voor de bouwkuip van de fietsenkelder gegraven. In verband met de veiligheid langs het spoor zijn dit kleine panelen van ongeveer 3,5m lang. Er worden nu ook panelen verder van het spoor af gegraven. Deze zijn met een lengte van rond de 7,5m een stuk langer. De sleuf ziet er zo een stuk indrukwekkender uit:

Grote panelen

Ook worden deze sleuven niet met één, maar met twee betonmixers tegelijk volgestort. Een uitgekiend staaltje logistiek op de bouwplaats is nodig, om allebei de betonmixers plek te bieden:

Betonmixers

BAM heeft inmiddels ook een bentonietdepot aangelegd. Langs het spoor vangen zij zo het gebruikte bentoniet (een mengsel van klei en water) op en laten het bezinken. Dit depot is nodig om de gewenste productiesnelheid te halen.

Bentonietdepot

De eerste stukken diepwand zijn inmiddels ook vrijgegraven. Op deze foto een zojuist vrijgegraven stukje diepwand:

Vrijgegraven diepwand

De hijsbeugels van de wapeningskorven en de PVC-buisjes voor de waterdichtheidsmeting steken uit de wand. De geleidewanden (waartussen de grijper heen en weer beweegt) worden hergebruikt, in dit geval voor de “kromming” in de tunnel.

Geleidewanden

Kijk dagelijks mee op de bouw via www.bouwcam.com/cameras/station-assen/