Omleidingen april en mei

geplaatst in: Stadsboulevard, Stationsgebied | 0

In april gebeurt er veel rond het spoor. Van 16 t/m 30 april rijden er geen treinen en gaat Strukton/Reef in opdracht van ProRail 24 uur per dag aan de slag met de sporen, wissels, perrons, leidingen en de perrontunnel. Tijdens deze werkzaamheden zijn de overwegen bij de Spoorstraat, Pelikaanstraat en Vredeveldsetunnel op bepaalde momenten afgesloten. De omleidingen worden ter plaatse aangegeven, maar u vindt de omleidingskaartjes nu al op onze website. Dan kunt u zich hier alvast op voorbereiden.

Omleiding april

In april wordt er op verschillende plaatsen in de stad gewerkt. Hier ziet u de overzichtskaart:

Extra omleidingen van 16 t/m 30 april

Van 16 t/m 30 april zijn de Spoorstraat, Pelikaanstraat en Vredeveldsetunnel op bepaalde momenten afgesloten:

Nieuwe omleiding vanaf 1 mei

Vanaf 1 mei gaan we aan de slag met het tweede deel van de Overcingeltunnel en de Stadsboulevard.

Afsluiting

De Overcingellaan – de weg voor het station – is vanaf de ingang van de Stationsstraat tot aan de Spoorstraat afgesloten voor al het verkeer.

Hinder

Op de Europweg-Zuid – tussen de Beilerstraat en de Overcingellaan – kunnen auto’s/motoren alleen in noordelijke richting rijden tot aan de Pelikaanstraat/Port Natalweg. Het Wilhelminaziekenhuis is vanaf het zuiden gewoon bereikbaar via de Europaweg-Zuid. Verlaat uhet ziekenhuis, dan wordt u via de Beilerstraat teruggeleid naar de Europaweg-Zuid.

Adviesroute

Om te voorkomen dat het verkeer in het centrum vastloopt, adviseren wij iedereen om zoveel mogelijk gebruik te maken van de Europaweg-West en de A28.

Hoe bereik ik vanaf 1 mei het….

…STATION?

VANUIT HET NOORDEN

Vanuit het noorden bereikt u het station via de Industrieweg. Reizigers kunnen op de Stationsstraat bij de ‘Kiss and Ride’ gehaald en gebracht worden. Voor P+R kunt u terecht op het Veemarktterrein.

VANUIT HET ZUIDEN

Vanuit het zuiden bereikt u het station via de Europaweg-Zuid en Overcingellaan. U kunt tot aan de Spoorstraat doorrijden en daar parkeren op de P+R Spoorstraat. De eerste 10 minuten parkeert u hier gratis, dus ook halen en brengen is hier mogelijk.

…ZIEKENHUIS?

VANUIT HET NOORDEN

Vanuit het noorden bereikt u het Wilhelminaziekenhuis via de Europaweg-West en – Zuid. Het ziekenhuis is op de omleidingsborden aangegeven.

VANUIT HET ZUIDEN

Vanuit het zuiden bereikt u het Wilhelmina Ziekenhuis via de Europaweg-Zuid. Het parkeerterrein blijft tijdens de werkzaamheden bereikbaar.

Met de bus:

Vanaf 1 mei rijden de bussen niet over de Europaweg-Zuid, maar over de Port Natalweg en Beilerstraat. Bij de Beilerstraat is een nieuwe bushalte voor het Wilhelminaziekenhuis gemaakt. Vanaf deze halte worden bezoekers met golfkarretjes naar het WZA gebracht.

Fietsers

Fietsers kunnen langs het werk aan de Europaweg-Zuid rijden. Ook het station is op de fiets bereikbaar.