Maandag 22 mei: omleiding Port Natalweg/Beilerstraat

geplaatst in: Stadsboulevard | 0

Maandag 22 mei start wegenbouwbedrijf Sallandse met de wegwerkzaamheden op Europaweg Zuid (vanaf de kruising bij Graswijk). Tijdens het werk blijft steeds één rijbaan beschikbaar voor het autoverkeer van zuid naar noord. Het autoverkeer van noord naar zuid wordt omgeleid via de omleiding Port Natalweg-Beilerstraat. De omleiding wordt met gele borden aangegeven. Ook de streekbussen en de Cityline volgen de omleidingsroute via de Beilerstraat.

Bereikbaarheid WZA
Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) is vanuit het zuiden normaal bereikbaar. Vertrekkend verkeer vanaf het ziekenhuis wordt terug geleid via de omleiding Port Natalweg/Beilerstraat. We geven dit met gele borden aan. Busreizigers naar het WZA kunnen gebruik maken van de golfkarren naar de hoofdingang.
De chauffeurs van de golfkarren stemmen de ritten af op de dienstregeling van de bussen. De opstapplaats vindt u bij de bushalte.

Herinrichting
Het werk op de Europaweg Zuid is onderdeel van de Stadsboulevard Zuid. In dit project worden de Europaweg Zuid en Overcingellaan heringericht, met verbeterde en overzichtelijke kruisingen, bredere rijbanen en nieuwe fietspaden. De aanleg van Stadsboulevard Zuid is in het voorjaar 2018 gereed. Wegenbedrijf Sallandse BV voert het werk uit.

Impressie van het nieuwe voorrangsplein (Port Natalweg/Pelikaanstraat)