Eerste werkzaamheden Stadsboulevard Zuid van start

geplaatst in: Stadsboulevard | 0

Tekening stadsboulevardVanaf 15 januari 2016 starten de eerste voorbereidende werkzaamheden voor de Stadsboulevard Zuid.Als eerste moeten ruim 100 bomen en struiken plaatsmaken voor de herinrichting. Vanaf april gaan de nutsbedrijven aan de slag met het verleggen en vernieuwen van kabels en leidingen in de ondergrond. De herinrichting van de rijbanen start in 2017. Per fase worden dan ook vervangende bomen terug geplant. Stadsboulevard Zuid is het weggedeelte Overcingellaan (ter hoogte van de Spoorstraat) tot aan de kruising met Graswijk en Beilerstraat.

Omwonenden hebben een brief ontvangen over deze werkzaamheden. Hieronder kunt u de overzichtskaarten bekijken van de bomenkap en de tekening van de Stadsboulevard Zuid.

Groene laan door de stad

In het project Stadsboulevard wordt het traject Industrieweg tot aan Graswijk gerecontrueerd tot een groene laan door de stad. Een verbeterde noord-zuid-verbinding door de stad om de bereikbaarheid te bevorderen. Het noordelijke deel bij de Industrieweg is inmiddels al ver gevorderd. Dit jaar starten de voorbereidingen voor Stadsboulevard Zuid. Woont u in de nabijheid van de Stadsboulevard? Dan ontvangt u tijdig verdere informatie als er in de buurt van uw woning gewerkt wordt. Bij iedere grote fase organiseren wij bovendien vooraf een informatieavond. De planning stemmen we ook nauwkeurig af op de andere werken in de stad. Heeft u vragen? We horen het graag.