10 april: inloopbijeenkomst aanleg Stadsboulevard Zuid

geplaatst in: Stadsboulevard | 0

Niet alleen het stationsgebied gaat per 1 mei een nieuwe fase in. Ook de aanleg van de Stadsboulevard Zuid gaat dan beginnen. Dit is de reconstructie van het wegdeel Overcingellaan-Europaweg Zuid. Op maandag 10 april a.s. vindt hierover een inloopbijeenkomst plaats in de Raadzaal va het Stadhuis. U bent van harte welkom tussen 18.30 en 20.30 uur.
De werkzaamheden
De Overcingellaan en Europaweg Zuid krijgen gedeeltelijk gescheiden rijstroken, verbeterde kruisingen en nieuwe bomen en fietspaden. Net als Stadsboulevard Noord verloopt de uitvoering in fasen. Aannemer Sallandse Wegenbouw BV zal het werk uitvoeren in de periode mei 2017 tot aan de zomer 2018. Stadsboulevard Zuid maakt deel uit van de doorgaande route door de stad, het verkeer zal er dan ook zeker iets van gaan merken.
Het doorgaande verkeer leiden we zoveel mogelijk om via de westelijke wegen van Assen. Op Europaweg Zuid blijft altijd één rijstrook beschikbaar (van zuid naar noord), waardoor de bereikbaarheid van het Wilhelmina Ziekenhuis (WZA) altijd gewaarborgd is. Het verkeer van noord naar zuid leiden we om via de route Port Natalweg/Beilerstraat. Ook de bussen van Qbuzz en VMNN rijden deze route. Busreizigers naar het WZA kunnen aan de Beilerstraat uitstappen en gebruik maken van de golfkarren naar de hoofdingang.
Op 10 april kunt u de tekeningen bekijken en in gesprek gaan met projectmedewerkers en met medewerkers van Sallandse Wegenbouw. Ook kunt u bekijken hoe het werk wordt ingedeeld. 


Impressies Stadsboulevard Zuid/ nieuwe voorrangsplein Port Natalweg/Pelikaanstraat